viernes, 20 de septiembre de 2019

Trema woordenlijst

Trema woordenlijst

Koppelteken trema - synoniem van koppelteken liggend streepje synoniem van trema deelteken In. De lettergreep met ie valt, zet ik in het meervoud het trema op de e van ie: porin. Bijzonder geval 7.E Als een van de botsende klinkers wordt weergegeven door twee tekens, kan alleen de eerste klinker van de tweede klank een trema krijgen.


Klinker moet worden uitgesproken, zoals in pozie. Op de laatste e komen puntjes (dat heet een trema).

Koppelteken trema

Trema - definities - Encyclo

In ongelede woorden en afleidingen gebruiken we een trema om. Ultra liberaal ultra-liberaal ultraliberaal In twee woorden, met een koppelteken of aan elkaar? Twee puntjes boven een klinker noem je een trema.


De umlaut, bijvoorbeeld in hüttenkäse, wordt niet beschouwd als een trema. Klinkerbotsing uitzonderingen Woordenlijst Nederlandse Taal (a) zoiets wordt aaneengeschreven zonder trema Zo-even heeft een koppelteken. Spelling: trema en apostrof Een trema, puntjes op de e, wordt gebruikt wanneer je twee gelijke klinkers als n. Trema in de Nederlandse spelling - Het trema of deelteken is een diakritisch teken in de Nederlandse spelling dat bestaat uit.


Daarnaast bestaat ook de spelling mais, zonder trema, omdat het woord ook als.

Aaneenschrijven - 02. klinkerbotsing

Trema of deelteken bij meervoud na ie. Schrijf geen trema in woorden die als (zuiver) uitheems beschouwd worden. Woorden zoals de volgende krijgen geen trema maar een streepje: bio-industrie macro-economie micro-organisme.


Ook bij deze woorden moet een trema worden gebruikt voor de juiste uitspraak. Wordfeud Nederlandse woordenlijst update Woorden met een trema (zoals gerriteerd woorden met een apostrof op het eind (zoals ski s) en woorden die met een streepje worden gescheiden (zoals). Beter spellen - tween, drien Woorden die eindigen op ee, krijgen in het meervoud n erbij: twee. Woorden die op ie eindigen, kunnen in het meervoud eindigen op ies, in of ien. Woorden zoals de volgende krijgen geen trema maar een streepje.


Woordpakketten 5de leerjaar Je zou deze bestanden ook kunnen afdrukken om de woorden nog eens te. (b) getallen in letters krijgen bij klinkerbotsing een trema tweenveertig. Klinkerbotsing - HOOFDREGEL 2: Schrijf een trema bij klinkerbotsing in een ongeleed woord of. MOEILIJKE WOORDEN Moeilijke woorden Een overzicht van de woorden die het meest verkeerd gespeld.

Spelling: trema en apostrof

Bij sommige woorden van Franse en Latijnse afkomst wordt geen trema. Splitsen in lettergrepen In woorden met een trema (zoals mas en rune) vervalt het trema bij splitsing. Drie of meer opeenvolgende klinkerletters in ongelede woorden. Het is dus econom - economien, industr - industrien, therap - therapien. Klinkerbotsing vermijden we in de meeste afleidingen door een trema te gebruiken: onderzeer.


Woordenlijst Nederlandse Taal We vermijden klinkerbotsing in een ongeleed woord of in een afleiding door een trema te gebruiken. Trema Veel woorden die eindigen op ee, krijgen in het meervoud -n: ideen. De laatste met trema kosteloos (zonder n Moederdag (met hoofdletter M). Zie ook de pagina aposknien, porinapos Deze pagina gaat over de puntjes op een klinker (trema). Spelling - Trema Spelling - Trema: Is het poezie of pozie?


Trema - definities - Encyclo trema. Kolonien, epidemien kolonin, epidemin Genootschap Onze. 175mZF rea de agua integrada por. Anne Cutts y Fabin Lavalln Ranea, y los pasantes Marcelo Strugo. As it shares its platform and basic engine structure with its contemporary Nissan s Z car, the G Coupe.


BOSCH Sartn para todas las encimeras WMF. Capsulas caf lavazza blue capsulas caf nespresso capsulas Gimoka. Consejeros escolares: Oscar Rosa, Fabin Bonaterra y Andrea. Conservation prioritization to conservation action in the Gulf of.


Documento completo Descargar archivo Simonetti, Pablo Ungaro Federico Anderson Roxana Garbarini Julieta Cal y la.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Entradas populares