miércoles, 14 de agosto de 2019

Trema woorden

Trema woorden

Categorie (woorden met trema) Woorden met een trema. Vergroten Voeg toe aan Yurls Facebook Twitter. Woorden zonder klemtoon op ie krijgen een meervoud met in. Het is dus econom - economien, industr - industrien, therap - therapien.


Woorden in het Nederlands van lengte Woorden in het Nederlands met. Spelling - Trema Spelling - Trema: Is het poezie of pozie? Je schrijft dus kolonin, want de klemtoon ligt op kolonie. Trema in de Nederlandse spelling - Het trema of deelteken is een diakritisch teken in de Nederlandse spelling dat bestaat uit. Thema : zet de woorden in het meervoud.


Woorden zoals de volgende krijgen geen trema maar een streepje.

Thema : zet de woorden in het meervoud

(taalkunde) een diakritisch teken in de vorm van twee puntjes dat. De laatste met trema kosteloos (zonder n Moederdag (met hoofdletter M). Woorden die eindigen op een -ee of -ie, met meervoud op -en. Vooral woorden die we uit het Frans hebben overgenomen, hebben nogal eens.


Spelling: rune, skin, zo-even Als de klemtoon niet op de lettergreep met ie valt, zet ik in het meervoud het trema op de e van ie: porin.

Spelling - Trema

Met een trema geef je aan dat bij die letter een nieuwe klank begint. Ook bij deze woorden moet een trema worden gebruikt voor de juiste uitspraak. Bij sommige woorden van Franse en Latijnse afkomst wordt geen trema.


Schrijf geen trema in woorden die als (zuiver) uitheems beschouwd worden. Meervouden met een trema Meervouden met een trema. Trema Veel woorden die eindigen op ee, krijgen in het meervoud -n: ideen. Drie of meer opeenvolgende klinkerletters in ongelede woorden.


Van trema naar streepje Het probleem van deze regel is, dat een klein deel van de woorden die onder het trema-regime vielen, nu onder het streepjesregime vallen.

Spelling: rune, skin, zo-even

Woorden zoals de volgende krijgen geen trema maar een streepje: bio-industrie macro-economie micro-organisme. Zie ook de pagina aposknien, porinapos Deze pagina gaat over de puntjes op een klinker (trema). Op de laatste e komen puntjes (dat heet een trema). Kolonien, epidemien kolonin, epidemin Genootschap Onze.


Typ de woorden over en zet een deelteken waar het nodig is. Trema - definities - Encyclo trema. Opdracht: zet de woorden in het meervoud en plaats. Thema : het deelteken Thema : het deelteken.


Klinkerbotsing - HOOFDREGEL 2: Schrijf een trema bij klinkerbotsing in een ongeleed woord of. De lettergreep met ie valt, zet ik in het meervoud het trema op de e van ie: porin. Bijzonder geval 7.E Als een van de botsende klinkers wordt weergegeven door twee tekens, kan alleen de eerste klinker van de tweede klank een trema krijgen.


Twee puntjes boven een klinker noem je een trema. MOEILIJKE WOORDEN Moeilijke woorden Een overzicht van de woorden die het meest verkeerd gespeld. Spelling: trema en apostrof Een trema, puntjes op de e, wordt gebruikt wanneer je twee gelijke klinkers als n. 6heladeras c freezer usadas desde 7tambin heladeras comerciales, exhibidoras. 80Utopia Parkway Queens, NY 114United States.


Anafe Electrico Hornallas - Anafes Elctricos en Coccin. Aprende cmo planchar una camisa y eliminar arrugas en la ropa fcilmente. Cafes and Bars National Theatre South Bank, London Kitchen is the National Theatre s new all-day caf.


Cargas de HELADERAS FAMILIARES, COMERCIALES, lavarropas automtico. Cocina CS19ID-- Smeg Smeg ES CS19ID-7: Cocina Smeg fabricado en Itlia, se combina funcionalidad con alta calidad unido a un diseo unico.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Entradas populares